Využijte skvělou zeleninu, kterou právě cuketa je a zkuste dnešní recept. Je výborný a zasytí. Určitě vás potěší. Cuketa zapečená s mletým masem se stane vaší oblíbenou pochoutkou.

Recept na cuketu s mletým masem a rajčatovým ragú

  • 400 g míchaného mletého masa
  • 6 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 5 bobkových listů
  • oregano
  • sůl a černý pepř
  • 4 menší cukety
  • 70 g parmazánu
  • 70 g gorgonzoly
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce mleté ostré papriky
  • čerstvá petrželka
  • 100 ml vody
  • 150 g čerstvých rajčat
  • bazalka
  • máslo

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nahrubo a spolu se stroužky česneku orestujte na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Opečte cibuli tak, aby byla sklovatá. Přidejte mleté maso a restujte, dokud se maso nerozpadá na drobné kousky. Přidejte bobkový list, oregano, sůl a pepř. Až bude maso orestované, přimíchejte rajčata z plechovky a ještě chvíli poduste alespoň 30 minut doměkka.
  2. Umyjte cukety, odkrojte konce a podélně rozpulte. Vydlabejte středy a naskládejte cukety do zapékací mísy. Osolte, přidejte pepř a naplňte předem připraveným masovým ragú. Všechny druhy sýra nastrouhejte do mísy a smíchejte se strouhankou, mletou paprikou a nasekanou petrželkou. Připravenou směsí ze sýra posypte naplněné cukety v zapékací míse. Podlijte trochou vody a dejte asi na 15 minut zapéct do předehřáté trouby na 220 °C. Těsně před koncem pečení zapněte gril, pokud je jím trouba vybavena.
  3. Oloupaná rajčata zbavte jadřinců a pokrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno a krátce zpěňte na rozpáleném oleji. Přidejte rajčata, sůl a pepř a nechte asi 10 minut dusit. Přimíchejte lístky bazalky. Dle potřeby přidejte ještě 2 lžíce olivového oleje a nakonec lžíci másla.
  4. Na talíř vložte ragú z rajčat, na ně položte plněnou cuketu, zakapejte olivovým olejem a ozdobte lístkem čerstvé bazalky.

Lehké jídlo, které zasytí

Cuketa zapečená s mletým masem krásně voní a sýr jí dodává lahodnou chuť. Doplňte ji salátem ze zeleniny a čerstvým pečivem. Nic nezkazíte ani, když jako přílohu použijete brambory. Dostanete příjemné lehké letní jídlo, které vás zasytí, ale zároveň není těžké na žaludek. Vše je za chvilku hotové a výsledek výborný. S chutí do toho.